Brezilya Diğer Özellikler
Cezayirli halkın çoğunluğu etnik olarak Arap-Berberi’dir; ve ülkenin kuzeyinde yaşamaktadır. Berber gelenekleri en iyi Cezayir’in doğusundaki Kabylie’de korunuyor; buradaki insanlar Berberi dili, Tamazight’ı ilk dilleri olarak konuşmaktadırlar. Sahra Tuareg halkı da Berberidir ve Tamaşek dilini konuşurlar. Berberi dili, 2016 yılında ilk kez Cezayir’in resmi dillerinden birini olarak sayılmıştır.
Cezayir’in nüfusunun % 99’u Sünni Müslüman ve geri kalan kısmını az sayıda Hristiyan ve Yahudiler oluşturur. İslam, Cezayir’deki günlük yaşamın bir parçası olsa da, az sayıda olan barlar ve lüks restoranlarda alkol bulunmaktadır; ve kadınların hepsi kapalı değildir.
Cezayir Afrika’nın en büyük ülkesidir. Ülkenin yaklaşık % 85’i Sahra çölünden oluşmaktadır ve kuzeydeki dağlık Tell bölgesi çölü kuzey kısımdan ayırmaktadır. Tell iki ana dağlık alandan oluşur: kuzey sahil boyunca Tunus’a doğru uzanan Tell Atlas ve güneyden yaklaşık 100km uzaktaki Sahra Atlası. İki alan arasındaki alan Yüksek Yaylalar olarak bilinir. Sahara, büyük erglerin klasik Seif kumullarından (deniz kumları) uzak güneydeki Hoggar Dağları’nın kayalarla kaplı tepelerine kadar çok çeşitli manzaraları kapsamaktadır.
Cezayir’in en büyük çevresel sorunları, hâlihazırda zayıf olan ormanlık alanların daha da fazla azalması, sert bitki örtüsünün yanması, toprak erozyonu, vahşi toprakların ekilebilir alanlara dönüştürülmesi ve en önemlisi Sahra’nın çölleşmesi ve genişlemesidir.
Cezayirliler misafirperverliğe büyük önem verirler.